Hondentraining

Modules “ Je hond gehoorzaam in 3.5 dag”

Module 1: Prettig omgaan (Communicatie) met de hond

Doel is de hond te leren aan een ontspannen lijn met u mee te lopen. Het is in dit stadium niet belangrijk aan welke kant de hond loopt, dat mag links, rechts, voor of achter u zijn, het enige doel is dat de lijn ontspannen is, en u ook. Bovendien leert de hond dat er andere honden en mensen zijn, maar dat hij/zij daar verder niks mee hoeft te doen. U leert de lichaamstaal van uw hond in te schatten en gebruik te maken van uw eigen lichaamstaal om de hond te helpen begrijpen wat de bedoeling is. In deze module wordt geen enkel commando aangeleerd, zo gaat de hond zelf begrijpen wat er van hem verwacht wordt en kiest hij zelf voor het gewenste gedrag.

Uniek hierbij is het toepassen van de “Sociale Leermethode”.

In deze module wordt de basis gelegd om verder te trainen, zowel in de theorie als in de praktijk. Dit betekent dat u module 1 gevolgd moet hebben om aan de volgende modules te kunnen deelnemen. (de volgende modules kan u in willekeurige volgorde al dan niet volgen)

Module 2 : Rustig naast meelopen

In deze module gaan we een stapje verder. Een slappe lijn is en blijft belangrijk, maar op uw vraag moet de hond dicht bij komen lopen en op u letten. U kiest zelf of u uw hond links, dan wel rechts wil laten volgen. In deze module leert u ook de hond een commando aan, dit kan ‘volg’ zijn of ‘naast’ of gelijk welk woord van uw keuze

Module 3 : Op tijd terug komen

Het doel van module 3 is de hond te leren dat hij mag hierkomen (en dus niet moet hierkomen). Hierkomen moet voor de hond een feestje worden. We beginnen op grote afstand en houden controle d.m.v. een lange lijn. Uw hond moet niet zitten en wachten, hij/zij mag gewoon zijn eigen ding doen (weliswaar aangelijnd) tot u hem roept, zo leert de hond onder alle omstandigheden te komen en het nog leuk te vinden ook. We trainen op verschillende plekken, met de baas verstopt en indien mogelijk aan het einde van de dag ook los van de lijn.

Module 4 : Masterclass – Puntjes op de i

In deze laatste module (die slechts 2 uur duurt) wordt het geleerde uit de voorgaande modules herhaald. Bovendien leert u de hond echt zitten.  De methode die wij gebruiken zorgt ervoor dat uw hond meteen ook leert te blijven zitten/liggen zonder dat u het commando ‘blijf’ extra moet aanleren.

Algemeen

 • Tijdens de praktijksessies traint u in een beperkte groep maar wel met individuele begeleiding.
 • Tijdens de theoriesessies verblijven de honden in de auto zodat zij de nodige rust krijgen. Mocht uw hond niet de auto kunnen blijven voorzien wij een bench voor hem/haar.(u kan uiteraard ook uw eigen bench meenemen)
 • Modules 1, 2 & 3 zijn opgedeeld in 4 theorieblokjes en 4 intensieve praktijksessies. Tijdens de middag is er een lunchpauze van +/- 1 uur. Wij zorgen voor een broodjeslunch voor u en uw gezinsleden.(dit is in de prijs inbegrepen)
 • Module 4 is opgedeeld in 2 theorieblokjes en 3 praktijksessies.
 • Koffie, thee en frisdrank staat doorheen de dag steeds voor u klaar.
 • Wij zorgen ook voor lekkere beloningen voor uw hond.
 • Uw gezinsleden zijn uiteraard meer dan welkom (zonder extra kosten)
 • Het nuttigen van alcoholische dranken is niet toegelaten gedurende de modules, net als roken tijdens de praktijksessies.

Prijzen

 • 1 module : 80€
 • 2 modules : 160€
 • Modules 1, 2 & 3 : 240€
 • Package 4 modules : 275€

Voor een tweede hond uit hetzelfde gezin betaalt u de helft van de prijs (indien u met beide honden tegelijk traint dan wel in 2 opeenvolgende maanden).

De prijzen zijn inclusief gepersonaliseerd deelnamebewijs per module, een boekje per module met de gegeven theorie en praktische tips, koffie, thee en frisdrank en een broodjeslunch (modules 1, 2 & 3) voor u en uw gezin


Of u kunt zich aanmelden via de Email, met uw naam, telefoonnummer, aantal modules, de naam van uw hond en het ras of kruising. Daar kunt u natuurlijk ook uw vragen stellen.

Via info@dogpartner.eu of dogpartner@telenet.be