Contact

Onze mening en contact

 
ONZIN:

Een pup mag niet voor 15 weken uit het buitenland geïmporteerd worden.
Klinkklare onzin. Dat staat ook niet in de wet. Door onvolledige communicatie vanuit de wetgever zijn de media en daarmee fokkers, nieuwe eigenaars en ook veel dierenartsen op het verkeerde been gezet.
De wetgeving is gemaakt om gelijktijdig transport van hele nesten jonge honden tegen te gaan. In West-Europa komen veel pups de landen binnen vanuit het Oostblok en ook zogenaamde puppyfarms maken zich daaraan schuldig. Het kritische cijfer is 5 of meer gelijktijdig van het ene naar het andere land te transporteren.

ZIN:

Dit betekent daarom dat een individu best een individuele pup kan en mag importeren voor de leeftijd van 15 weken! Lees de wettekst er maar op na.
Het zal toch nog wel enige tijd kosten om deze gedachte te verspreiden en te laten accepteren door alle betrokkenen. Wellicht een schone en namens de honden zeer dankbare opgave voor redacties van diverse media, opleidingsinstituten, vakgroepen, (ras)verenigingen, enz.
Voor socialisatie, dus wennen aan de maatschappij, is het wenselijk dat de pup vanaf minimaal zeven weken van woonomgeving kan en mag veranderen.

P.S. De bij deze wet betrokken direct verantwoordelijken zijn geattendeerd op deze omissie in de berichtgeving. Er is geen merkbare reactie op gekomen.


De snelle manier is

dogpartner@telener.be

of

info@dogpartner.eu

of

gewoon per telefoon

op werkdagen na 18.00 uur +32(0)32880482 of +32(0)477619491