VZW DogPartners

Verschillende instructeur cursussen worden georganiseerd door de VZW DogPartners. Een officiële stichting met als doel om kennis te verspreiden in het belang van een favoriet huisdier zoals de hond.

Erkende docenten en auteurs van de opleidingen verzorgen de kennisoverdracht. Hierbij spelen het eigen filmmateriaal en ervaring een belangrijke rol. Elke keer weer boeiend en verrassend om te zien hoe de spontane reacties zijn op het zien van herkenbare handelingen bij onervaren geleiders en honden én hoe dit in de loop van een dag kan veranderen door goede aanwijzingen. Dus geen ervaren trainers en ervaren honden die voordoen hoe het zou moeten, maar juist de praktijk van elke les.

Ook de organisatie en uitvoering van ‘Agility for fun’ en ‘Flyball’ zijn in handen van de VZW. Voor elk van deze extra’s staat plezier hoog in het vaandel maar leren de honden en eigenaren eerst de hindernissen en apparaten op een veilige manier te verwerken.

Daarnaast verzorgen de docenten training voor controleurs van 't Stad Antwerpen en De Lijn.

Op locatie en met behulp van echte honden wordt geleerd hoe je in een kleine ruimte toch voldoende veiligheid biedt voor de eigenaar met hond en de directe omgeving. Zelfs als de spanning wat oploopt. Lichaamstaal van honden speelt hierbij een belangrijke rol.