Hondenschool en -training

Meer plezier van en met uw huisdier, uw hond wil en kan beter luisteren

MODULES van ongeveer 4 uur altijd met minimaal vier praktijksessies en documentatie. Tijdens de modules krijgt u talloze praktische tips voor in en om huis. Modules zijn inspannend en toch leuk voor mensen en honden van alle leeftijden.

Module A: Communicatie met de hond

Zeer consequent en zonder inspanning gaat u op basis van lichaamstaal de hond leren dat het veel leuker is om rustig(er) in uw buurt te blijven. U krijgt uitleg over het belang uit van de socialiseringsperiode en gaat op basis van het gedrag van de hond samen aan de slag. U krijgt veel individuele begeleiding.

Uitleg over veiligheid en zekerheid in combinatie met respect voor dier en omgeving werken verhelderend en het begrip neemt steeds verder toe. De functie van de zintuigen spelen een duidelijke rol. Commando’s zijn in dit stadium niet nodig.

Leer veel en oefen in de praktijk de handelingen waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van communicatie met lichaamstaal. Uw hond leert echt op u te letten en vindt het nog leuk ook.

Deze module geeft toegang tot de Modules B en C waarbij u zelf de volgorde mag bepalen passend in de agenda’s van u en ons. De modules behoeven niet aansluitend te worden gevolgd. Een advies is wel om de tijdstippen niet te ver uit elkaar te laten liggen.

Module B: Netjes meelopen zonder trekken of andere drukte

Hierbij leert u uw hond netjes naast u mee te lopen. Zonder straf, fysieke kracht of geweld leert uw hond dat gezellig meelopen veel leuker is. Tijdens de praktijkoefeningen zorgen steeds nieuwe en eenvoudige hindernisjes ervoor dat uw hond geconcentreerd blijft. Wij helpen met aanwijzingen maar u leert het uw hond zelf.

Module C: Hierkomen met veel verschillende situaties

Het uitgangspunt is dat uw hond mag komen. Er is geen sprake van dwang. Uw hond kiest zelf voor het meest gewenste gedrag. De nadruk ligt op praktijkoefeningen met diverse variaties en met steeds meer afleiding.

Module D: De puntjes op de ‘i ‘ in slechts 2 uur!

Op basis van de kennis en vaardigheid uit de voorgaande modules zal het u opvallen hoe eenvoudig het is om uw hond te laten zitten of liggen net zo lang als u dat wilt! En dat zonder extra commando’s of inwerking. Er zijn 3 praktijksessies tijdens deze module.

Deze module heeft alleen zin indien u minimaal ook module B of C heeft gevolgd.

Veiligheid voor mens en dier staat bij ons hoog in het vaandel.

Na afloop van de module of workshop ontvangt u ook altijd een deelnamebewijs en documentatie.
De documentatie is zowel in het Nederlands als Frans en Engels beschikbaar.

N.B. Heeft u (andere) vragen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, ook voor individuele spreekuren of privéles.

Prijs per module per hond is 75 euro

Workshops zijn niet op elke locatie. De prijs per workshop per hond is 50 euro (exclusief lunch) en het aantal praktijksessies is minimaal twee.